Recept na portugalskou zeleninovou polévku

Co budete pro tuto polévku potřebovat?

 

  • 2 lžíce olivového oleje
    1 velká cibule, nasekaná
    2 stroužky česneku, na tenké plátky
    150g Chouriço klobása, nakrájená
    3 velké brambory, oloupané a na kostičky nakrájené
    1,1 L  vody
    400g Kapusta, nakrájíme na velmi jemné proužky (zeleninová polévka)
    Sůl a pepř podle chuti

DSC_6921

Příprava:

1. Rozehřejte olivový olej ve velkém hrnci, přidejte cibuli a vařte asi 5 minut doměkka za občasného míchání.

2. Přidejte česnek a polovinu klobásy Chouriço a vařte za stálého míchání po dobu 2 minut.

3. Přidejte brambory a vodu, přiveďte k varu a pak snižte teplotu a duste 15-20 minut, nebo dokud brambory nezměknou.

4. Nechte polévku trochu vychladnout a pak ji přelijte do mixéru a mixujte do hladka.

5. Vraťte polévku do hrnce spolu s kapustou, solí a pepřem, přiveďte opět k varu, za stálého míchání pak snižte teplotu a vařte 5 minut.

6. Pro servírování použijte zbytek klobásy Chouriço, kterou přidáte do polévky.

Dobrou chuť!

 

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *